donderdag 4 september 2008

Geloven in jongeren

Dinsdagavond waren wij te gast bij de Bonheidense Jeugdraad. Het was alweer een tijdje geleden (zeg maar: ongeveer 10 jaar!) dat ik nog het jeugdhuis Dirksen aan de Rijmenamseweg had bezocht. Het viel onmiddellijk op dat hier knap werk was verricht om van dit oude pand een toffe ruimte te maken. De fotocollages getuigen ook van het vele plezier dat hier de voorbije jaren reeds werd beleefd. Nog leuker was het vast te stellen hoe de verantwoordelijken voor de diverse jeugdbewegingen die onze gemeente rijk is op een kordate en verantwoordelijke manier een rijk gevulde kalender opstelden voor het komende werkjaar. De jeugd van Bonheiden en Rijmenam mag er gerust in zijn: er staat heel wat op het programma!

Ook wij mochten dus even aan bod komen op deze belangrijke vergadering, waarvoor alle dank aan de Jeugdraad en haar voorzitter, Wouter Keuleers.

We lichtten er het project Taizé-Brussel 2008 kort toe en nodigden vooral de jongeren uit om op 27 september de info-vergadering in de kapel bij te wonen. Het is immers onze wens (en die van de Taizé-gemeenschap) om de jongeren uit onze streek waar mogelijk te betrekken bij dit unieke project. Wij hebben hen ook nodig - want vele van de praktische vraagstukken waar wij de komende maanden mee zullen worstelen zijn voor hen dagelijkse kost. Advies en help van ervaringsdeskundigen is dus altijd meer dan welkom :-)

Tijdens onze korte aanwezigheid op de Jeugdraad mochten wij ook proeven van het engagement dat deze jongeren doorheen het jaar voor hun groepen en voor elkaar opnemen. Dit lijkt soms vanzelfsprekend en het blijft vaak verborgen voor de buitenwereld, maar dergelijke inzet en gedrevenheid zijn allesbehalve evident en vragen respect en waardering, ook buiten de jeugdwerking. Chapeau!

Wij geloven in jongeren (als prille dertiger rekent ondergetekende zich overigens nog tot de "bredere doelgroep" als het op jeugd aankomt ;-)) en hopen alvast een aantal van hen te mogen ont-moeten op 27 september.

Geen opmerkingen: