maandag 22 december 2008

Brief van Benedictus XVI

Beste jongeren,

De ontmoeting die jullie dit jaar in Brussel bij elkaar brengt op uitnodiging van de gemeenschap van Taizé, biedt jullie de gelegenheid om dieper na te denken over deze vraag: vanuit welke bron leven wij? Jullie gaan op zoek naar de bron van hoop voor jullie zelf en voor de wereld door je open te stellen voor Christus, door te bidden en te luisteren naar zijn Woord, door jullie idealen te delen met jongeren uit heel Europa en andere continenten en door de Kerk te ervaren als een plek van saamhorigheid en vriendschap voor allen.

De paus voelt zich zeer nauw met jullie verbonden in jullie ‘pelgrimage van vertrouwen op aarde’, die frère Roger zoveel jaren geleden in gang heeft gezet. Hij vertrouwt erop dat jullie zullen ontdekken hoe je de geest van hoop om je heen kunt verspreiden, door de manier waarop jullie je leven in dienst stellen van een wereld waar teveel armoede, onrecht en conflicten zijn. God heeft jullie nodig, jullie creatieve geest om nieuwe dingen aan te pakken. Om aan deze oproep gehoor te geven, geeft Hij jullie de aanwezigheid van zijn Geest. Deze zal jullie krachten vernieuwen op momenten van vermoeidheid en terneergeslagenheid. Ondersteund door de heilige Geest, hoeven jullie niet bang te zijn wanneer je getuigt van de hoop die Hij in je legt. Wees niet bang om je hart steeds verder open te stellen.

Zijne heiligheid Benedictus XVI vertrouwt jullie toe aan de voorspraak van de Maagd Maria, Moeder van de gelovigen. Hij geeft jullie van ganser harte en met grote genegenheid de apostolische zegen: aan jullie, de broeders van Taizé, de personen die deze pelgrimage hebben georganiseerd, de pastores en gelovigen die jullie ontvangen, en jullie families.

Geen opmerkingen: