maandag 20 oktober 2008

Een bezoekje bij Sint-Martinus

Zoals Cindy in een reactie hieronder reeds aangaf, waren wij (Machteld, Gust, Cindy en ikzelf) zondagochtend te gast in Sint-Martinus te Rijmenam. Hierbij viel het ons op hoe mooi de kerk van Rijmenam toch is ingericht na haar restauratie, alweer enige jaren geleden. De lichte muren, eenvoudig koor en centrale plaatsing van altaar en ambo zorgen voor een jonge toets en vooral veel betrokkenheid bij de liturgie!

Bovendien verheugt het ons vast te stellen dat Rijmenam als parochie lééft. We zagen een aantal jongeren in de goed gevulde kerk, de woorddienst werd voorgegaan door iemand uit de gemeenschap en uit de mededelingen bleek dat er heel wat te beleven valt in en rond Sint-Martinus. Dat Taizé-liederen ook hier tot de wekelijkse liturgie behoren, stemt ons uiteraard eveneens zeer blij!

Op het einde van de eucharistie mochten wij getuigen van ons project. Wij stipten vooral de komende vergaderingen van 22 en 28 oktober aan en deelden al onze foldertjes uit (het zouden er nog meer geweest kunnen zijn, maar op was op!). Wij mochten ook hier weer mensen ontmoeten die ons project een warm hart toedragen. Wij verwachten een aantal onder hen reeds woensdag in de Kapel voor onze volgende vergadering.

Na de viering praatten we nog gezellig na bij een glaasje porto of fruitsap in de pastorij.

Wij wensen het parochieteam dan ook al het beste voor de nabije toekomst, waarbij zij de toekomst van deze mooie parochie verder zullen uitbouwen.

Veel dank aan pastoor Jos en het parochieteam!

Geen opmerkingen: