maandag 11 augustus 2008

7 augustus - een eerste vergadering.

We hadden uiteraard reeds voor onze Taizé-reis de koppen bij elkaar gestoken omtrent dit initiatief, maar op 7 augustus hadden we voor het eerst in onze kapel een werkvergadering met een brede kern van vrijwilligers, stuk voor stuk mensen met hart en handen voor ons project.

Wij waren zeer verheugd op deze vergadering niet alleen vele bekende gezichten uit onze eigen gemeenschap te zien, maar tevens een ruime delegatie uit de Sint-Michielsparochie te Keerbergen. Ook vanuit Sint-Ludwina (Bonheiden) en Sint-Martinus (Rijmenam) kwamen berichten van steun.

Tijdens deze bijzonder constructieve vergadering mochten wij ervaren hoe de Geest werkzaam is doorheen mensen van goede wil. Het is eigenaardig en geruststellend tegelijk om telkens weer vast te stellen dat wanneer het "Taizé" betreft, er blijkbaar iets meer kan - er blijkbaar Iemand aanwezig is.

Allerlei praktische vragen en concrete voorstellen passeerden de revue: van de organisatie van het busvervoer tot de sponsering van het landenfeest op 31 december.

Wij besloten de vergadering dan ook in grote dankbaarheid voor alle aanwezigen en met een afspraak om samen te werken naar de ontmoeting met Taizé in onze kapel op 27 september.

Dank aan An, Ingrid, Boudewijn, Liliane, Cindy, Mark, Gust, Rik, Jos, Wouter, Gisela en Greet. Tot binnenkort!

Geen opmerkingen: