vrijdag 8 augustus 2008

Met mensen op weg

Goed verborgen achter een rij huizen langs de oude Peulisbaan in Rijmenam (zonder plan of aanwijzingen ben je er zo voorbij) ligt de Heilige Geestkapel. Gebouwd begin jaren zestig van de vorige eeuw, ten tijde van het Tweede Vaticaans Concilie (en dat kan geen toeval zijn). Gebouwd door priester Rik Van Hauwen en zijn studenten. Met een kloppend hart voor mensen, vorm gegeven door een uitgebreid vrijwilligersteam waar menig parochiepriester jaloers zou op kunnen zijn. Ook vandaag nog.

Onze kapelgemeenschap in Rijmenam is misschien niet zo groot, maar heeft wel een heel groot hart.

Daarom hoeft het ook niet te verbazen dat je hier mensen aantreft die eerder "ja" zullen zeggen dan "misschien", of "ik weet het niet", of doodgewoon "neen".

Daarom was het misschien helemaal niet zo verwonderlijk dat, wanneer de geloofsgemeenschappen van dit land de Broedergemeenschap van Taizé naar Brussel uitnodigden voor een nieuwe etappe in de Pelgrimage van vertrouwen op Aarde, hier, in de bossen van Rijmenam, het idee groeide om mee op pad te gaan.

Met mensen die "ja" zeggen gaan we deze weg naar december toe. Onze doelstelling is concreet: een groep van minstens 50 jongeren uit heel Europa verwelkomen als gastgemeenschap. Hen ont-moeten en met hen in dialoog treden. Met hen delen en met hen bidden.

De uitdagingen en praktische vraagstukken zijn legio, maar de goede wil overheerst. Samen met onze vrienden uit Keerbergen, Rijmenam, Bonheiden en Peulis hebben we de eerste stappen reeds gezet. Samen staan we sterk en maken we er iets moois van.

Wij zijn dankbaar om ook in deze tijd nog zovele mensen te vinden die "ja" zeggen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier een berichtje van iemand van de Heilige Geestkapel!!!We bewonderden de blog en ook jullie krantje'Brief aan de kapelgemeenschap uit Taizé'.Er spreekt zo een groot entoesiasme uit,zo een grote bewogenheid.We hopen dat jullie ambitieuze project echt schitterend gerealiseerd wordt en dat we er allen door geïnspireerd worden en samen trots kunnen op zijn.

Kris zei

Dank hiervoor, Josine. We gaan er inderdaad voor om van dit gebeuren een fantastische ontmoeting te maken met onze kapelgemeenschap. Wij vvertrouwen erop dat de Heilige Geest ons hiertoe mag bewegen!