maandag 11 augustus 2008

De reis begon in Taizé


Van 13 juli tot 20 juli bezochten 13 leden van onze kapelgemeenschap de heuvel van Taizé. Tijdens deze boeiende week van bidden, delen, stilte en lachen (en niet te vergeten: zowat alles leren eten met een lepel), hadden wij tevens een fijn onderhoud met broeder Xavier, een Brugse broeder die reeds 19 jaar op de heuvel woont en wiens mooie zangstem op menig Taizé CD is terug te vinden. Met broeder Xavier bespraken we een aantal concrete vragen van onze gemeenschap omtrent de praktische organisatie voor Taizé-Brussel en legden we de basis voor een ontmoeting in onze kapel op 27 september.

De week zelf gaf ieder van ons de vrijheid om zijn of haar eigen weg te zoeken in Taizé, een vrijheid die er ons niet van weerhield elkaar bij de maaltijden en wandelingen regelmatig op te zoeken en in verbondenheid te leven met iedereen op de heuvel. Wij voelden ons ook bijzonder verbonden met onze kapelgemeenschap thuis, die ons in gebed zeer nabij was.

Verbondenheid mochten wij ook ervaren met de groep jongeren en ouderen die Eric Haelvoet zoals ieder jaar vanuit België naar Taizé begeleidt. Dank ook aan Eric in het bijzonder voor het voorgaan tijdens de viering in de crypte op donderdagavond. Het was een heel speciaal moment.

Ervaringen en indrukken van onze onvergetelijke week bundelen we in een eigen "Brief uit Taizé" aan onze kapelgemeenschap - een werkje dat spoedig zal verschijnen.

Geen opmerkingen: